Header 9.jpg

Mannen over het Hieros Gamos

website 7

Wat een prachtig, hartverwarmend en -versterkend, intens, ontroerend en krachtig festival was het. Het heeft mij enorm veel gebracht in contact en verbinding met mannen èn vrouwen, en vooral met mezelf.

~ René ~

 

Alle ervaringen hier opschrijven is voor mijn gevoel overbodig. Veel zal me nog lang bijblijven en bezig houden. Zo ook het sluitstuk van het Hieros Gamos; we waren moe en het festival was voor mij eigenlijk al af. Toch besloten we op een moment ons nog even te verenigen met de dans. Het was tijd voor de rij vrouwen tegenover de rij mannen. De ode aan alle mannen, strijders, de woede, de kracht, aan alle vrouwen, zorgers, warmte, liefde… aan alles wat man en vrouw is. De ode aan het Heilige Huwelijk. Hier brak ik.

 

Juist toen ik dacht al weer vele lagen beleefd te hebben was dit wat me nog lang letterlijk deed natrillen. En zo helen we oude wonden om nog meer te kunnen stralen vanuit ons hart.

 

Ik voel nu veel dankbaarheid voor alle aanwezige mannen en vrouwen, voor de organisatie en voor moeder Aarde voor die fantastische plek waar we Hieros Gamos mochten vieren.

~Rob~

 

Dit festival gaat niet over aanschouwen wat er wordt gepresenteerd. Het gaat om beleven wat er is, jezelf aanschouwen en, nóg enger, aanschouwd worden. Alleen was er niemand die mij een etiket opplakte. Ik ontdekte dat alle oordelen in mijn hoofd slechts mijn oordelen waren.

 

De veilige haven die de mannen boden door me simpelweg niet te veroordelen en mij in elke activiteit te verwelkomen was mooi en inspirerend. Thuis komen.

 

Eén voor één kon ik de etiketten waarmee ik mezelf trachtte te beschermen eraf halen. Ik voelde me steeds vrijer en steeds meer deel van de groep. Mijn gedachten losten op in mijn zelfvertrouwen omdat er geen oordelen meer waren om nog aan vast te houden. Op meer dan één manier heb ik hier nog lang van nagenoten. Heerlijk!

~Thomas~

website 6
Klik hier om ervaringen van vrouwen te lezen