Header 29.jpg

Vrouwen over het Hieros Gamos

website 1Ik heb een heel goed festival gehad. Ik ben er heen gegaan met de gedachte dat ik alleen maar voor mezelf hoefde te zorgen. En dat heb ik gedaan, waardoor ik me trots voel op mezelf. Daarnaast hebben mijn geliefde en ik het samen heel goed gehad. We hebben een stuk uit onze relatie (die inmiddels 37 jaar bestaat) doorgewerkt waardoor de liefde stroomt als nooit tevoren. Voor het eerst heb ik ervaren dat ik echt niets hoef te doen, alleen maar te ontvangen, ik hoef niets terug te geven. Wat een rust en ruimte geeft dat. Ik voel me zeer dankbaar. ~ Anda ~

 

Een diepe buiging voor jullie. De intentie van het Hieros Gamos is het geluid van deze tijd. Het kan niet anders meer dan dat dit in de wereld gezet moet worden om harten te raken, op te schonen en op die manier mee te helpen om door te groeien naar een liefdevollere wereld.

Ook bij mij heeft het diep geraakt. Processen die al gaande waren. Er is een zeer liefdevolle verdieping ontstaan met de schoonheid in mezelf, het vrouwelijke en een oneindig grote en liefdevolle bedding om het mannelijke in al zijn grootsheid en kwetsbaarheid te ontvangen.

~Lily ~

 

Diepe dankbaarheid, geraaktheid, eerbied voor wat zich mocht ontvouwen en wat zoveel meer was dan wij persoonlijkheden bij elkaar…

~ Kersti ~

 

Ik heb magische overweldigende ervaringen mogen beleven tijdens HG vorig jaar. Ik ben zeer tevreden over het niveau en de diversiteit van de workshops en vond de paar dagen samen met alleen vrouwen echt fantastisch. Het was voor mij een wezenlijk, transformerend festival.

 

En bovendien heeft het Hieros Gamos mij veel meer gebracht dan ik had gedacht…want toen ik er heen ging, had ik vooraf duidelijk voor ogen dat ik ging voor mijzelf, om een proces van innerlijke heling te doorleven, aangezien ik begin 2014 gescheiden ben. Toch heeft het festival mij volkomen onverwacht een nieuwe geliefde gebracht waarvoor ik intens dankbaar ben.

~Larissa ~

 

In de zomer van 2014 ben ik vrijwilliger bij ‘t 1e Hieros Gamos festival. Wat een geweldige ervaring!
Steekwoorden:
Liefdevol, verbonden, hard werken met vleugels.
Zorgvuldig ontmoeten, zowel naar binnen als naar buiten.
Zeer hoge kwaliteit en heel indrukwekkend.
Gedragen in de bedding van mijn zusters, vlieg ik voorzichtig uit en ontmoet mannen. Helend, ontroerend, dichtbij mezelf & dichtbij de ander.

 

Eenmaal weer thuis kijkt mijn dochter naar me en vraagt wat er met me is. Ik “Hoezo, wat zie je dan?” Haar antwoord “Je glimt zo zacht” en dat voel ik nog als ik aan dit bijzondere festival denk.

~ Jetske ~

 

Ik vond het het mooiste festival wat ik ooit gedaan heb!!!

Met vrouwen samen zijn terwijl de mannen op het andere veld hun voorbereidingen deden, zonder dat je ze hoorde was krachtig, maar af een toe een schreeuw, een brul, een oerklank maakte de zindering sterk.

 

Het voelde als een snelkookpan, waar ik door een heel scala aan gevoelens, lagen en dieptes kon gaan. Het vroeg een enorme aanwezigheid en in die allertheid kon dat gebeuren.

 

De begeleiding, de opzet (de stamgroepjes of hoe heette het??) vond ik geweldig, intiem, verrijkend, werkelijk delend. Uitmondend in de fishbowl was voor mij enorme openend, mezelf durven tonen. De, Mijn vrouwenkracht en -zacht! te voelen en gedragen te weten door het respect en de liefdevolle aanwezigheid van de mannen was voor mij een verademing, een laven.

~Dineke ~

 

Heel hartelijk bedankt voor al jullie werk in het organiseren van dit festival! Ik heb een geweldig festival gehad! Met veel goede workshops, die me veel brengen, veel genieten en mooie contacten. Ik vond het bijzonder om zo een deel van de tijd met vrouwen apart te zijn en een deel samen met de mannen.De kringen met een hoedster vond ik ook fijn. Mooi vangnet voor het geval iemand dat nodig heeft. Voor mezelf vond ik het fijn om een ´´thuis“ te hebben in een groepje vrouwen.

~Marga ~

 

 

website 3

Wat een prachtig festival! Ik heb zo veel mooie mensen op diep niveau ontmoet en met hun gedeeld. Ik heb een diepe integratie van mijn mannelijk en vrouwelijk mogen ervaren en het effect werkt nog dagelijks door. Tijdens het festival heeft zoveel heling op het collectieve niveau tussen het mannelijke en het vrouwelijke plaats gevonden. Het zal zijn effect volgens mij ver buiten het festival vinden. Samen met je partner naar Hieros Gamos te gaan is volgens mij een groot cadeau wat je aan jezelf en je relatie kunt geven.

~Jordis~

 

mooie vrouwen, mooie mannen.. Ben nog steeds vol van alles wat we gedeeld hebben.. Wat een transformatie er in mij heeft plaats gevonden… Niet in woorden te vatten..

~Lilian ~

 

Wat voor mij ook veel heeft betekend is het sharen met de vrouwen en daarna in de fishbowl zondag met de mannen. Het gezien en gehoord worden van mijn verwondering over de bereidheid van een ieder om diep te kijken in zichzelf en dat ik daar zo emotioneel van werd, kreeg hier door bodem. Ik had altijd een beetje een lacherig gevoel bij dit onderdeel. Wilde het snel voorbij hebben en dan mocht de volgende weer. Toen het dus op de laatste dag gehoord en gezien werd en ik echt vanuit mijn naaktheid mijn gevoel deelde in een gedragen gevoel door de mannen, voelde ik iets wezenlijks veranderen. Ik voel me sindsdien meer geaard. De ondersteuning van de aanhorende mannen gaf een veilige bedding om mijn verhaal te delen. Ik voel het nog. ik voel me op de een of andere manier meer ‘thuis’ bij mezelf. Nogmaals dank.

~Marja ~

 

(Weer) even geboren worden als vrouw …

Of: hernieuwde kennismaking met mijzelf als vrouw

Of: in mijn vrouwelijkheid durven schijnen tegenover al dat prachtige ‘mannengeweld’

Of: om – misschien wel voor het eerst in mijn leven – oog in oog te staan met zoveel mannelijke pracht en kracht, vanuit mijn vrouwelijkste wezen

Of iets van die strekking …

~ Gea ~

 

website 9

Wat vond ik allemaal zo fijn?

Het concept! Heel krachtig om zo een weekend door te brengen, met jezelf met de ander, zo vol bewustzijn! De kracht te voelen van het zusterschap, juist door de scheiding en de samensmelting! De kracht te voelen van de interactie met het mannelijke, door de samensmelting, en daarna ook af en toe te scheiden.

De sfeer, heel veel lieve en fijne mensen, zowel deelnemers als workshop gevers. Ook door de intimiteit; aan het einde van het festival veel bekenden, waarmee samen iets beleefd had.

~Annemoon ~

 

Het festival vorig jaar was voor mij een heel bijzondere, verrijkende ervaring. De workshops en het delen hebben mij helpen groeien. Ik was er zonder partner en ben mij mede door het festival bewust geworden van het Heilig Huwelijk met mijzelf.

~Jetta~

 

Klik hier voor de ervaringen van mannen