Header 36.jpg

Transparantie in geldstroom

Een van de belangrijkste oorzaken die Waarheid en Liefde in de weg staan, is aannames doen. Eén aanname kan tot een verwarrende kluwen aan conclusies, oordelen en handelingen leiden, waardoor het begin draadje niet meer te vinden is. De aanname checken voorkomt dat alles.

 

We vingen een aanname over de geldstroom in HG op: ‘Oh, 350 mensen x ongeveer 500 euro dat is ruim anderhalve ton, das lekker verdienen’. Om ruis in het veld hierover te voorkomen willen we hier transparantie over geven.

 

Ongeveer 130 van de 350 mensen is medewerker op Hieros Gamos. Liefst zouden we hen allemaal gratis laten komen, maar dan zou het festival niet levensvatbaar zijn. Ongeveer 50 personen komen gratis of tegen kostprijs naar het festival om diverse redenen. De overige medewerkers betalen een gereduceerd tarief voor het belangrijke aandeel dat zij dragen in het grotere geheel.

 

Dit betekent dat er niet ruim anderhalve ton binnenkomt, maar ongeveer €105.000. Daar gaan €70.000 kosten aan catering, tenten en terreinhuur vanaf. En dan nog ongeveer €10.000 aan overige kosten (drukwerk, website, transactiekosten, vergunningen, materialen etc). Blijft er ongeveer €25.000 winst voor belasting over. Dat zou een redelijk salaris zijn voor 1 persoon. Verdeeld over 14 mensen die er van december  tot juli enkele tientallen tot meerdere honderden uren insteken, is het een mooie onkostenvergoeding.

 

Financieel rijk gaan we er dus niet van worden. De diepe dankbaarheid en vervulling die we ervaren is echter zo onbetaalbaar dat we het met veel plezier en liefde doen.

 

Wees welkom!

Kaart-geschilderd-HG-kleiner.indd

HG Blog Rahi – Wel willen liefhebben, maar niet onszelf verliezen…

De moed hebben om elkaar in de relatie te ontmoeten in het vuur van de waarheid. Onbegrensd eerlijk en open te zijn naar elkaar over wat er speelt in jou in het moment. Hoe die waarheid ook luidt. Zo waarachtig te zijn met precies dat wat écht klopt voor jou, dat je in alle cellen van je lichaam jouw grond voelt en met alles wat er in jou te voelen is voor de dag durft te komen.

 

Het klinkt allemaal zo spiritueel verantwoord, zo eenvoudig, maar in het dagelijkse leven in onze relatie kan dit vaak een onmogelijke en niet bestaande weg lijken. We worden geraakt in onze eigen pijn, zijn niet in staat de beweging naar deze pijn, naar binnen, te maken en draaien vast in onze eigen beelden over de ander, onze oordelen, boosheid. We doen er alles aan om niet onze eigen pijn te (hoeven) voelen.

 

Naast de grote liefde die er kan zijn in de relatie, doet machteloosheid en wanhoop zijn intrede. We willen wel liefhebben, maar willen onszelf vooral niet verliezen. Hoe kan dit samengaan?

 

Is het echt veilig om met én mijn pijn én mijn kwetsbaarheid helemaal voor de dag te kunnen komen?

Hoe voel ik mijn eigen pijn, blijf ik trouw aan wat voor mij waar is én blijf ik in verbinding met de ander?

Hoe vind ik, temidden van verwijten en escalatie, de weg terug naar mijn pijn, mijn kwetsbaarheid en reik ik uit in waarheid en liefde?

 

Wanneer hel zich aandient in het contact, onze wonden uit het verleden bloot komen te liggen, we diep geraakt worden in onze eigen (ziele)pijn…..is het vaak een grote uitdaging werkelijk en waarachtig in verbinding te zijn met onszelf en met de ander. Te openen. Misschien herken jij dit ook?

 

Hieros Gamos, het heilige huwelijk, werkelijk leven in relaties gaat hierover. Je eigen wonden erkennen, verkennen, hierbij aanwezig leren zijn. Steeds weer opmerken wanneer deze wonden aangeraakt worden en deze momenten toe-eigenen. Opdat uitprojecteren verleden tijd wordt en kwetsbaarheid, openheid en waarachtigheid de boventoon voeren.

 

Een nieuwe kracht herrijst in je. Niet die bekende gemaakte kracht, de verdedigingslinie, of de kracht die voortkomt uit woede en strijden voor vervulling van je (oude) verlangens.

 

Een nieuwe kracht….waarin jij je helemaal jij voelt. Waarachtig tot op het bot. Los van de ander. En door je waarachtigheid tevens zo open voor de ander. Deze kracht sluit niet uit, verwoest niet. Deze kracht, het vuur van de waarheid, omarmt, is scherp, helder en verbindt.

 

De weg van toe-eigenen van onze pijn en waarachtig leren liefhebben heeft oefening nodig. Dagelijkse oefening. Alleen en samen. Samen, waarin je kunt ervaren dat je niet alleen bent hierin en we allemaal ons werk te doen hebben. Samen met broeders en zusters elkaar horen en voelen, leren van elkaar, elkaar inspireren…op weg.

 

Laten we samenkomen, in waarheid.

 

Hieros Gamos Festival – 5 t/m 8 juli 2018

 

 

Rahi EmileSchrijver: Rahi Emile. 

 

‘Hieros Gamos gaat voor mij over waarachtig ontmoeten, waarachtig samenzijn. Een omarming van jezelf en van elkaar met alles wat zich aandient. Een diep erkennen van wat waar is, waarin elke cel in je resoneert omdat jij ten diepste gehoord en ontmoet wordt. Je mag bestaan, je mag waar zijn, jouw liefde mag stromen.’ 

 

Set Hieros Gamos inspiratiekaarten, vraag ze aan

We hebben dit jaar een set Hieros Gamos ansichtkaarten ontworpen om uit te delen of voor je eigen inspiratie ergens op te hangen.

 

Vraag vrij om wat je zou willen ontvangen, van 1 tot 40 sets, wat je voelt dat je zou willen verspreiden. Je hoeft niet bescheiden te zijn, want op deze manier draag je bij aan het verspreiden van het gedachtegoed van Hieros Gamos:

 

In waarheid, bewustzijn en liefde leven.

Waarachtig leren liefhebben van jezelf, de ander en het Leven. 

Al experimenterend, zoekend en ervarend

een wereld creëren die deze processen ondersteunt.

 

Je kunt een mailtje sturen naar hilde@hierosgamos.nl met het aantal sets en je adres, dan sturen we ze naar je toe.

 

Kaart-geschilderd-ancient.indd Kaart-geschilderd-Hafiz1.inddKaart-geschilderd-Hafiz2.inddKaart-geschilderd-HG-kleiner.indd

 

 

Inspiratiepagina

Workshop van David Deida – Spirit Sex Love
Deze workshop bestaat uit 12 losse afleveringen van elk 10 min. De workshop geeft een mooi beeld van de Masculiene en Feminiene kracht, de polariteit van beiden wordt prachtig in beeld gebracht en levert een krachtige spiegel.

Deel 2: Spirit Sex Love
Deel 3: Spirit Sex Love
Deel 4: Spirit Sex Love
Deel 5: Spirit Sex Love
Deel 6: Spirit Sex Love
Deel 7: Spirit Sex Love
Deel 8: Spirit Sex Love
Deel 9: Spirit Sex Love
Deel 10: Spirit Sex Love
Deel 11: Spirit Sex Love
Deel 12: Spirit Sex Love
 
Het boek van David Deida dat hier helemaal bij past is Intieme relaties.
 
Jan Geurtz – Verslaafd aan de Liefde
Interview met Jan Geurtz over zijn boek, in 4 delen. Eerste deel over vluchten in een relatie uit angst voor eenzaamheid

Deel 2: Spritueel huwelijk, de belofte om trouw te zijn aan jezelf
Deel 3: Over goed genoeg zijn zoals je bent
Deel 4: Illusies doorzien
 
How to be a manly man – Infinite Waters, Ralph Smart

Er staan meer filmpjes van Ralph Smart op Youtube, zoek op ralph smart sexology
 
Vera Helleman – Partnerschap
Werkelijk partnerschap maakt dat al je onvrijheden zichtbaar worden

HG Blog: Waarachtigheid is niet altijd ‘gezellig’

michaelDrie jaar Hieros Gamos vormgeven heeft me meerdere lessen in waarheid spreken gegeven. Subtiel afstemmen op de signalen van binnenuit is een kunst en een vaardigheid en vraagt vooral leegte, stilte, overgave aan wat zich wil ontvouwen. Handelen naar wat je dan weet is nog iets heel anders, zeker als ik vermoed dat de boodschap bij de ander pijnlijke plekken aan zal raken.

 

De stadia die ik doorloop zijn ongeveer zo: De ontontkoombaarheid van het weten en het er trouw aan Moeten zijn is er vrijwel gelijk. Dan een onrustig gekrioel in mijn buik; angst voor afwijzing. Een druk bij mijn hart en een beetje ‘arme ik’: Kan deze beker niet aan mij voorbij gaan? En onder dat alles een rustig weten. De helderheid van een klievend zwaard. En een acceptatie van de verantwoordelijkheid van trouw zijn aan mezelf, en in het geval van Hieros Gamos van dienend leiderschap.

 

Niet altijd is het weten even duidelijk. En dan wordt het een heen en weer trekken tussen ‘mentaal brein’ en ‘solar plexis brein’. Wie ben ik dat ik iemand een ‘nee’ geef voor een bepaalde plek in de kern van de Hieros Gamos organisatie? Ben ik wel objectief? Hoe objectief kan een mens überhaupt zijn? Mix ik weten niet met projectie? Heeft de ander niet deze plek verdiend? Handel ik autocratisch? Is het terecht dat ik ‘koninginnegedrag’ terugkrijg van degene die ik een plek ‘ontzeg’?

 

Een mooie worsteling. Eentje waar ik dankbaar voor ben. Eentje die me test tot in de kern. Om niet terug te schrikken voor een confrontatie. Om onwankelbaar en trouw te zijn aan datgene wat ik dien via dit festival. En tegelijkertijd niet te verharden om mijn eigen kwetsbaarheid te pantseren, in contact te blijven met de ander, zijn of haar woede, verwijten of verdriet te voelen en dan toch niet een klein beetje, al is het maar 2% van mijn integriteit in te leveren en te gaan wankelen in mijn beslissing (Tenzij nieuwe input tot nieuwe bewegingen leidt natuurlijk, en dat kan razendsnel gaan in één enkel gesprek. Dan is juist NIET durven switchen van standpunt onwaarachtig).

 

Niet makkelijk, wel mooi, verdiepend en vervullend. En de diepste beloning komt als ik zie, en dat zie ik keer op keer weer en daardoor groeit mijn vertrouwen, dat het goed uitpakt voor alles en iedereen en schijnbaar vastzittende structuren of verhoudingen in een stroomversnelling komen die klopt.

 

Ik nodig je uit om te voelen wanneer je in waarheid handelt, en wanneer je net een beetje terugschrikt, wegdeinst, het ‘gezellig’ wilt houden, de beker doorschuift naar een later moment of iemand anders, of afwacht terwijl je zou ‘Moeten’ handelen. Je ziel weet het. Als het recht uit je ziel komt dient het alles en iedereen, altijd. Accepteer tijdelijk pijn doen, accepteer je ‘daderschap’. NIETS is erger dan het verloochenen van jezelf en jouw diepste weten.

 

Hilde eindritueelEn zat je toch fout, zat er projectie, eigen verlangen, egoïsme of blindheid bij? Wees groots, stap voorbij je trots, erken, buig, ga in gesprek en zet het recht. Het maakt je ego weer een stukje flexibeler en nederiger J.

 

In Liefde Hilde

 

Meer Blogs lees hier hier

HG Blog: Hieros Gamos pioniers en langs-de-lijn-goeroes

oshoOsho is voor mij een belangrijke inspiratiebron als het gaat om zelfbevrijding, relaties en Liefde. Maar een lange termijn Hieros Gamos relatie met één vrouw had hij niet. Rumi raakt me elke keer weer diep, maar was er een mevrouw Rumi waarmee hij dagelijks leefde waarover hij schreef? Ik weet het niet en we kunnen het haar niet meer vragen.

 

rumiDichter bij huis ken ik meerdere mensen die prachtig schrijven over het Vrouwelijke en de diepte en schoonheid van ware Liefde. Maar de één woont alleen, de ander predikt een LAT-relatie als meest bloeiende relatievorm en een derde, die ik uitnodigde om in de Hieros Gamos festival organisatie een kernrol op zich te nemen, zei hartverwarmend eerlijk “Eigenlijk vind ik vrouwen eng.” Om vervolgens te zeggen: “Ik ga een boek schrijven over het Heilige Huwelijk.”

 

Betekent dat dat hun woorden niet Waar zijn en dat ik ze met een ‘ja hé, ga het eerst eens  lekker zelf echt doorleven!’ aan de kant moet schuiven? Nee, voor mij niet. Ik merk in mijzelf en anderen steeds vaker de kloof op tussen wat de ziel weet en wat mijn aardse ikje kan leven. En dat beide in het hier en nu waar zijn. En dat het óók waar is, dat een Hieros Gamos relatie  aanvoelen/channelen/beschrijven  iets totaal anders is dan een pad in de aardse materie banen voor deze ‘nieuwe tijds vorm van relateren tussen man en vrouw’.

 

De ziel kent de Blauwdruk en wordt gevoed met inspirerende teksten van anderen. Jij en ik als aardse mensen mogen vervolgens de jungle in met verstikkende lianen, giftige slangen, diepe poelen met onverwachte piranha’s (en idyllische watervallen, prachtige bloemen en doorkijkjes, maar dat terzijde). En dat gaat langzaam en moeizaam, gewoon omdat de aardse materie weerbarstig is en soms mijlenver achterloopt bij de bliksemsnelheid van de ziel.

 

Dus als je je weer eens van ellende of onmacht over jezelf of je geliefde niet weet waar je het zoeken moet, besef dan dat je aan het pionieren bent. En maak een diepe buiging voor jezelf en de ander, omdat je dit pad niet alleen voor jezelf aangaat, maar voor iedereen die na jou komt en daardoor makkelijker een eigen weg kan vinden.

 

En wat betreft langs-de-lijn goeroes en pioniers; Zonder een goede kaartenmaker kan de ontdekkingsreiziger de wereldzeeën niet bevaren. En zonder beiden kan niemand zich vestigen in nieuw ontdekt land. Laten we zijn wie we bedoeld zijn te Zijn en van elkaars inspiratie en handelingen genieten.

 

mei 2013 door MirteIn Liefde, Hilde

 

Met dank en een diepe buiging voor iedereen in de Hieros Gamos tribe, alle deelnemers en medewerkers van de festivals van voorgaande en komende jaren. Dank je wel voor je moed, je moed om echt te willen zijn, je moed om te worstelen, je moed om je idealen te zien sneuvelen en er dan toch in te blijven geloven. Wees welkom om je aan te sluiten.

 

Andere HG blogs:

Mijn innerlijke slavendrijver

Ik heb moeite met seksualiteit

Help!!! Ik wil erbij horen

Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie?

 

Hieros Gamos intergratie en healing Universal Code – Delphia AnRa

Delphia AnRa heeft op het festival de Hieros Gamos integratie en healing Universal Code gemaakt en biedt deze als gift aan voor de ondersteuning van ieders proces. Je kunt em openen en printen tot maximaal A3 formaat. Dank je wel Delphia voor deze prachtige bijdrage aan het Hieros Gamos Veld.

 

hieros-gamos-intergratie-en-healing

 

Deze Hieros Gamos Code is een vorm van Vibrational Art. Hierover kun je meer lezen en andere voorbeelden zien op Delphia’s website. Door naar die kunstwerken te kijken, kunnen nieuwe energiebanen geactiveerd worden en het kan je bewustzijn van je ware zelf versterken. Zij

Holistische muziek workshop olv Ruben Tamis en Miroslav Grosser

Op vrijdagavond zullen Mireslov grosser en Ruben Tamis jullie meenemen in een mooie samenkomst van klank en stem en e.v.t. zelf mee te nemen sjamanen drums.

 

“Broeders, laten wij ons verbinden vanuit ons innerlijk vuur en ons

dierlijk instinct. Het wordt een avond waar ruimte is voor onze oerkracht, wijsheid, liefde en creatieve mannelijke energie. Om ons echt openen voor alles wat zich mag aandienen.”

 

rubenRuben Tamis

Witte wind. Wereld overbrugger muzikant , troubadour, reiziger.

Mijn natuurlijke kracht is om mensen bij elkaar te brengen en te inspireren. Het geven van trans dans bij Club Lite en De Gewijde Reis is ook al meer dan twintig jaar een van mijn inspiratie bronnen om het leven door middel van dans te ontleden. En naar binnen te gaan om vervolgens met elkaar te delen met wat er is te herkennen te eren en te ervaren.

 

Bekent van Tribal Dance Orchestra. Zie Landjuweel festival Ruigoord. Check YouTube. Open Up festival, Lowlands, Naturel high festival, Healing festival

 

MiroslavMiroslav Grosser

Miroslav Grosser has been trained in classical violine, western overtone singing, nada yoga (the yoga of sound), meditation and various somatic therapeutic techniques.

In search of the essence of sound he met with the phenomenon of overtones in 1991 and re-discovered the instrument of his voice.

As an improvisational musician and singer Miroslav Großer has accumulated decades of on-stage experience also in combination with dance.

Since 1994 he has been teaching overtone singing, voice formation and nada yoga also in seminars – always with a focus on theholistic approach in vocal training in the sense of connecting all levels of our human existence as a basis for a free flow of the voice.

www.stimmlabor.de

 

Miroslav 2Two videos of recent concerts:

 

https://youtu.be/JOYLdzup0dM

 

https://youtu.be/_1aNANHpg6Q