Header 2.jpg

We weten niet wat 2021 brengt

Fijn dat je interesse hebt in Hieros Gamos. Onze intentie is om in juli een prachtige gathering te organiseren. Omdat we op dit moment niet weten of evenementen dan toegestaan zullen worden, starten we de ticket verkoop nog niet op. Als je op de hoogte wilt blijven kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

We wensen je veel vertrouwen, centering, balans en liefde in deze Transformatietijd.

 

Hartegroet,

namens het hele team,

 

Stephen en Hilde

 

FoL met mensen Hope Love

Vrijwilligers gevraagd

Op het festival zijn duizend-en-1 dingen te doen: Van tenten opbouwen tot ontvangst van de deelnemers. Van ad hoc situaties oplossen tot ‘s avonds de kaarsjes aansteken. Van het terrein mooi maken tot de WC’s schoonmaken.

 

We zoeken  12 mannen en 12 vrouwen die zich willen verbinden met het Hieros Gamos Festival. We vragen je om je deel te voelen van de organisatie, zodat we samen iets moois neerzetten én de verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een optimale ervaring voor alle deelnemers.

 

We willen op je kunnen rekenen van maandag 12u00 de 6e tot maandag de 13e ‘tot het klaar is’ (ergens in de middag). We stellen een werkschema samen, zodat iedereen voldoende vrije tijd heeft om van het festival te genieten. Weet wel dat het best pittig kan zijn om vrijwilliger én deelnemer te zijn. Het is voor ons belangrijk dat je dit beseft en aankunt.

 

Vraag jezelf daarom af of je zowel fysiek gezond bent als in staat om je eigen mogelijke emotionele processen te dragen zodat je taken er niet onder lijden.  Dit is van belang omdat als jij uitvalt of minder beschikbaar bent dat een grotere druk geeft op de rest van het team.

 

Als vrijwilliger ontvang je een korting van €350 op de entreeprijs van €535.  Je betaalt dan alleen €185 als bijdrage voor de kosten van het eetpakket en de overnachtingen. . Wij verzorgen ook de maaltijden tijdens op- en afbouw.

 

Vooraf (ergens april/mei) plannen we een bijeenkomst voor alle vrijwilligers om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van het Hieros Gamos samen neer te zetten.

 

Wil je meewerken als vrijwilliger? Mail dan naar eelke@hierosgamos.nl voor mannen en naar cora@hierosgamos.nl voor vrouwen. Vermeld waarom je graag aan het Hieros Gamos Festival bij wilt dragen, wat jou daarin raakt of inspireert, en of je beschikbaar bent van maandag t/m maandag, 6 t/m 13 juli.

HG Blog Rahi – Wel willen liefhebben, maar niet onszelf verliezen…

De moed hebben om elkaar in de relatie te ontmoeten in het vuur van de waarheid. Onbegrensd eerlijk en open te zijn naar elkaar over wat er speelt in jou in het moment. Hoe die waarheid ook luidt. Zo waarachtig te zijn met precies dat wat écht klopt voor jou, dat je in alle cellen van je lichaam jouw grond voelt en met alles wat er in jou te voelen is voor de dag durft te komen.

 

Het klinkt allemaal zo spiritueel verantwoord, zo eenvoudig, maar in het dagelijkse leven in onze relatie kan dit vaak een onmogelijke en niet bestaande weg lijken. We worden geraakt in onze eigen pijn, zijn niet in staat de beweging naar deze pijn, naar binnen, te maken en draaien vast in onze eigen beelden over de ander, onze oordelen, boosheid. We doen er alles aan om niet onze eigen pijn te (hoeven) voelen.

 

Naast de grote liefde die er kan zijn in de relatie, doet machteloosheid en wanhoop zijn intrede. We willen wel liefhebben, maar willen onszelf vooral niet verliezen. Hoe kan dit samengaan?

 

Is het echt veilig om met én mijn pijn én mijn kwetsbaarheid helemaal voor de dag te kunnen komen?

Hoe voel ik mijn eigen pijn, blijf ik trouw aan wat voor mij waar is én blijf ik in verbinding met de ander?

Hoe vind ik, temidden van verwijten en escalatie, de weg terug naar mijn pijn, mijn kwetsbaarheid en reik ik uit in waarheid en liefde?

 

Wanneer hel zich aandient in het contact, onze wonden uit het verleden bloot komen te liggen, we diep geraakt worden in onze eigen (ziele)pijn…..is het vaak een grote uitdaging werkelijk en waarachtig in verbinding te zijn met onszelf en met de ander. Te openen. Misschien herken jij dit ook?

 

Hieros Gamos, het heilige huwelijk, werkelijk leven in relaties gaat hierover. Je eigen wonden erkennen, verkennen, hierbij aanwezig leren zijn. Steeds weer opmerken wanneer deze wonden aangeraakt worden en deze momenten toe-eigenen. Opdat uitprojecteren verleden tijd wordt en kwetsbaarheid, openheid en waarachtigheid de boventoon voeren.

 

Een nieuwe kracht herrijst in je. Niet die bekende gemaakte kracht, de verdedigingslinie, of de kracht die voortkomt uit woede en strijden voor vervulling van je (oude) verlangens.

 

Een nieuwe kracht….waarin jij je helemaal jij voelt. Waarachtig tot op het bot. Los van de ander. En door je waarachtigheid tevens zo open voor de ander. Deze kracht sluit niet uit, verwoest niet. Deze kracht, het vuur van de waarheid, omarmt, is scherp, helder en verbindt.

 

De weg van toe-eigenen van onze pijn en waarachtig leren liefhebben heeft oefening nodig. Dagelijkse oefening. Alleen en samen. Samen, waarin je kunt ervaren dat je niet alleen bent hierin en we allemaal ons werk te doen hebben. Samen met broeders en zusters elkaar horen en voelen, leren van elkaar, elkaar inspireren…op weg.

 

Laten we samenkomen, in waarheid.

 

Hieros Gamos Festival – 5 t/m 8 juli 2018

 

 

Rahi EmileSchrijver: Rahi Emile. 

 

‘Hieros Gamos gaat voor mij over waarachtig ontmoeten, waarachtig samenzijn. Een omarming van jezelf en van elkaar met alles wat zich aandient. Een diep erkennen van wat waar is, waarin elke cel in je resoneert omdat jij ten diepste gehoord en ontmoet wordt. Je mag bestaan, je mag waar zijn, jouw liefde mag stromen.’ 

 

Set Hieros Gamos inspiratiekaarten, vraag ze aan

We hebben dit jaar een set Hieros Gamos ansichtkaarten ontworpen om uit te delen of voor je eigen inspiratie ergens op te hangen.

 

Vraag vrij om wat je zou willen ontvangen, van 1 tot 40 sets, wat je voelt dat je zou willen verspreiden. Je hoeft niet bescheiden te zijn, want op deze manier draag je bij aan het verspreiden van het gedachtegoed van Hieros Gamos:

 

In waarheid, bewustzijn en liefde leven.

Waarachtig leren liefhebben van jezelf, de ander en het Leven. 

Al experimenterend, zoekend en ervarend

een wereld creëren die deze processen ondersteunt.

 

Je kunt een mailtje sturen naar hilde@hierosgamos.nl met het aantal sets en je adres, dan sturen we ze naar je toe.

 

Kaart-geschilderd-ancient.indd Kaart-geschilderd-Hafiz1.inddKaart-geschilderd-Hafiz2.inddKaart-geschilderd-HG-kleiner.indd

 

 

Inspiratiepagina

Workshop van David Deida – Spirit Sex Love
Deze workshop bestaat uit 12 losse afleveringen van elk 10 min. De workshop geeft een mooi beeld van de Masculiene en Feminiene kracht, de polariteit van beiden wordt prachtig in beeld gebracht en levert een krachtige spiegel.

Deel 2: Spirit Sex Love
Deel 3: Spirit Sex Love
Deel 4: Spirit Sex Love
Deel 5: Spirit Sex Love
Deel 6: Spirit Sex Love
Deel 7: Spirit Sex Love
Deel 8: Spirit Sex Love
Deel 9: Spirit Sex Love
Deel 10: Spirit Sex Love
Deel 11: Spirit Sex Love
Deel 12: Spirit Sex Love
 
Het boek van David Deida dat hier helemaal bij past is Intieme relaties.
 
Jan Geurtz – Verslaafd aan de Liefde
Interview met Jan Geurtz over zijn boek, in 4 delen. Eerste deel over vluchten in een relatie uit angst voor eenzaamheid

Deel 2: Spritueel huwelijk, de belofte om trouw te zijn aan jezelf
Deel 3: Over goed genoeg zijn zoals je bent
Deel 4: Illusies doorzien
 
How to be a manly man – Infinite Waters, Ralph Smart

Er staan meer filmpjes van Ralph Smart op Youtube, zoek op ralph smart sexology
 
Vera Helleman – Partnerschap
Werkelijk partnerschap maakt dat al je onvrijheden zichtbaar worden

HG Blog: Waarachtigheid is niet altijd ‘gezellig’

michaelDrie jaar Hieros Gamos vormgeven heeft me meerdere lessen in waarheid spreken gegeven. Subtiel afstemmen op de signalen van binnenuit is een kunst en een vaardigheid en vraagt vooral leegte, stilte, overgave aan wat zich wil ontvouwen. Handelen naar wat je dan weet is nog iets heel anders, zeker als ik vermoed dat de boodschap bij de ander pijnlijke plekken aan zal raken.

 

De stadia die ik doorloop zijn ongeveer zo: De ontontkoombaarheid van het weten en het er trouw aan Moeten zijn is er vrijwel gelijk. Dan een onrustig gekrioel in mijn buik; angst voor afwijzing. Een druk bij mijn hart en een beetje ‘arme ik’: Kan deze beker niet aan mij voorbij gaan? En onder dat alles een rustig weten. De helderheid van een klievend zwaard. En een acceptatie van de verantwoordelijkheid van trouw zijn aan mezelf, en in het geval van Hieros Gamos van dienend leiderschap.

 

Niet altijd is het weten even duidelijk. En dan wordt het een heen en weer trekken tussen ‘mentaal brein’ en ‘solar plexis brein’. Wie ben ik dat ik iemand een ‘nee’ geef voor een bepaalde plek in de kern van de Hieros Gamos organisatie? Ben ik wel objectief? Hoe objectief kan een mens überhaupt zijn? Mix ik weten niet met projectie? Heeft de ander niet deze plek verdiend? Handel ik autocratisch? Is het terecht dat ik ‘koninginnegedrag’ terugkrijg van degene die ik een plek ‘ontzeg’?

 

Een mooie worsteling. Eentje waar ik dankbaar voor ben. Eentje die me test tot in de kern. Om niet terug te schrikken voor een confrontatie. Om onwankelbaar en trouw te zijn aan datgene wat ik dien via dit festival. En tegelijkertijd niet te verharden om mijn eigen kwetsbaarheid te pantseren, in contact te blijven met de ander, zijn of haar woede, verwijten of verdriet te voelen en dan toch niet een klein beetje, al is het maar 2% van mijn integriteit in te leveren en te gaan wankelen in mijn beslissing (Tenzij nieuwe input tot nieuwe bewegingen leidt natuurlijk, en dat kan razendsnel gaan in één enkel gesprek. Dan is juist NIET durven switchen van standpunt onwaarachtig).

 

Niet makkelijk, wel mooi, verdiepend en vervullend. En de diepste beloning komt als ik zie, en dat zie ik keer op keer weer en daardoor groeit mijn vertrouwen, dat het goed uitpakt voor alles en iedereen en schijnbaar vastzittende structuren of verhoudingen in een stroomversnelling komen die klopt.

 

Ik nodig je uit om te voelen wanneer je in waarheid handelt, en wanneer je net een beetje terugschrikt, wegdeinst, het ‘gezellig’ wilt houden, de beker doorschuift naar een later moment of iemand anders, of afwacht terwijl je zou ‘Moeten’ handelen. Je ziel weet het. Als het recht uit je ziel komt dient het alles en iedereen, altijd. Accepteer tijdelijk pijn doen, accepteer je ‘daderschap’. NIETS is erger dan het verloochenen van jezelf en jouw diepste weten.

 

Hilde eindritueelEn zat je toch fout, zat er projectie, eigen verlangen, egoïsme of blindheid bij? Wees groots, stap voorbij je trots, erken, buig, ga in gesprek en zet het recht. Het maakt je ego weer een stukje flexibeler en nederiger J.

 

In Liefde Hilde

 

Meer Blogs lees hier hier

HG Blog: Hieros Gamos pioniers en langs-de-lijn-goeroes

oshoOsho is voor mij een belangrijke inspiratiebron als het gaat om zelfbevrijding, relaties en Liefde. Maar een lange termijn Hieros Gamos relatie met één vrouw had hij niet. Rumi raakt me elke keer weer diep, maar was er een mevrouw Rumi waarmee hij dagelijks leefde waarover hij schreef? Ik weet het niet en we kunnen het haar niet meer vragen.

 

rumiDichter bij huis ken ik meerdere mensen die prachtig schrijven over het Vrouwelijke en de diepte en schoonheid van ware Liefde. Maar de één woont alleen, de ander predikt een LAT-relatie als meest bloeiende relatievorm en een derde, die ik uitnodigde om in de Hieros Gamos festival organisatie een kernrol op zich te nemen, zei hartverwarmend eerlijk “Eigenlijk vind ik vrouwen eng.” Om vervolgens te zeggen: “Ik ga een boek schrijven over het Heilige Huwelijk.”

 

Betekent dat dat hun woorden niet Waar zijn en dat ik ze met een ‘ja hé, ga het eerst eens  lekker zelf echt doorleven!’ aan de kant moet schuiven? Nee, voor mij niet. Ik merk in mijzelf en anderen steeds vaker de kloof op tussen wat de ziel weet en wat mijn aardse ikje kan leven. En dat beide in het hier en nu waar zijn. En dat het óók waar is, dat een Hieros Gamos relatie  aanvoelen/channelen/beschrijven  iets totaal anders is dan een pad in de aardse materie banen voor deze ‘nieuwe tijds vorm van relateren tussen man en vrouw’.

 

De ziel kent de Blauwdruk en wordt gevoed met inspirerende teksten van anderen. Jij en ik als aardse mensen mogen vervolgens de jungle in met verstikkende lianen, giftige slangen, diepe poelen met onverwachte piranha’s (en idyllische watervallen, prachtige bloemen en doorkijkjes, maar dat terzijde). En dat gaat langzaam en moeizaam, gewoon omdat de aardse materie weerbarstig is en soms mijlenver achterloopt bij de bliksemsnelheid van de ziel.

 

Dus als je je weer eens van ellende of onmacht over jezelf of je geliefde niet weet waar je het zoeken moet, besef dan dat je aan het pionieren bent. En maak een diepe buiging voor jezelf en de ander, omdat je dit pad niet alleen voor jezelf aangaat, maar voor iedereen die na jou komt en daardoor makkelijker een eigen weg kan vinden.

 

En wat betreft langs-de-lijn goeroes en pioniers; Zonder een goede kaartenmaker kan de ontdekkingsreiziger de wereldzeeën niet bevaren. En zonder beiden kan niemand zich vestigen in nieuw ontdekt land. Laten we zijn wie we bedoeld zijn te Zijn en van elkaars inspiratie en handelingen genieten.

 

mei 2013 door MirteIn Liefde, Hilde

 

Met dank en een diepe buiging voor iedereen in de Hieros Gamos tribe, alle deelnemers en medewerkers van de festivals van voorgaande en komende jaren. Dank je wel voor je moed, je moed om echt te willen zijn, je moed om te worstelen, je moed om je idealen te zien sneuvelen en er dan toch in te blijven geloven. Wees welkom om je aan te sluiten.

 

Andere HG blogs:

Mijn innerlijke slavendrijver

Ik heb moeite met seksualiteit

Help!!! Ik wil erbij horen

Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie?

 

Hieros Gamos intergratie en healing Universal Code – Delphia AnRa

Delphia AnRa heeft op het festival de Hieros Gamos integratie en healing Universal Code gemaakt en biedt deze als gift aan voor de ondersteuning van ieders proces. Je kunt em openen en printen tot maximaal A3 formaat. Dank je wel Delphia voor deze prachtige bijdrage aan het Hieros Gamos Veld.

 

hieros-gamos-intergratie-en-healing

 

Deze Hieros Gamos Code is een vorm van Vibrational Art. Hierover kun je meer lezen en andere voorbeelden zien op Delphia’s website. Door naar die kunstwerken te kijken, kunnen nieuwe energiebanen geactiveerd worden en het kan je bewustzijn van je ware zelf versterken. Zij