Header 10.jpg

Transparantie in geldstroom

Een van de belangrijkste oorzaken die Waarheid en Liefde in de weg staan, is aannames doen. Eén aanname kan tot een verwarrende kluwen aan conclusies, oordelen en handelingen leiden, waardoor het begin draadje niet meer te vinden is. De aanname checken voorkomt dat alles.

 

We vingen een aanname over de geldstroom in HG op: ‘Oh, 350 mensen x ongeveer 500 euro dat is ruim anderhalve ton, das lekker verdienen’. Om ruis in het veld hierover te voorkomen willen we hier transparantie over geven.

 

Ongeveer 130 van de 350 mensen is medewerker op Hieros Gamos. Liefst zouden we hen allemaal gratis laten komen, maar dan zou het festival niet levensvatbaar zijn. Ongeveer 50 personen komen gratis of tegen kostprijs naar het festival om diverse redenen. De overige medewerkers betalen een gereduceerd tarief voor het belangrijke aandeel dat zij dragen in het grotere geheel.

 

Dit betekent dat er niet ruim anderhalve ton binnenkomt, maar ongeveer €105.000. Daar gaan €70.000 kosten aan catering, tenten en terreinhuur vanaf. En dan nog ongeveer €10.000 aan overige kosten (drukwerk, website, transactiekosten, vergunningen, materialen etc). Blijft er ongeveer €25.000 winst voor belasting over. Dat zou een redelijk salaris zijn voor 1 persoon. Verdeeld over 14 mensen die er van december  tot juli enkele tientallen tot meerdere honderden uren insteken, is het een mooie onkostenvergoeding.

 

Financieel rijk gaan we er dus niet van worden. De diepe dankbaarheid en vervulling die we ervaren is echter zo onbetaalbaar dat we het met veel plezier en liefde doen.

 

Wees welkom!

Kaart-geschilderd-HG-kleiner.indd

Category: Geen categorie