Vrouwen (4).jpg

HG Blog: Kunnen we Donald Trump liefhebben?

Hieros Gamos heeft als ondertitel ‘Waarachtig leren liefhebben’. Wat is dat dan? En hoe ver gaat dat? Als je een tijdje in spiriland doorbrengt hoor je over grootse concepten als ‘Alles is Liefde’ en ‘Er is geen ik of jij, alleen Eenheid’. En dan knikken we allemaal wijs, omdat we de waarheid ervan voelen of omdat alle anderen het wel lijken te begrijpen en je niet onbewust wilt zijn.

 

We verbinden ons met gelijkgestemden, willen liefdevol zijn, goed voor de aarde, energie vriendelijk handelen, biologisch eten en dat voelt heel goed. We voelen ons vrediger, afgestemder, liefdevoller en vrijer. Totdat er iemand aan onze grenzen rammelt. Iemand die al die dingen niet doet. Die daarmee onze moeizaam veroverde innerlijke rust verstoord. En als hij (en alle andere dingen of mensen die ons niet zinnen) nou maar anders zou zijn, wat zou de wereld dan goed en mooi zijn.

 

Donald TrumpAls we Donald Trump demoniseren voegen we precies die energie toe aan het ‘collectieve negatieve reservoir’ dat ervoor zorgt dat er personen als hij op het toneel komen om ons te spiegelen. Te spiegelen dat we geen verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen angsten, oordelen en negativiteit. Dat we nog een laagje dieper in onszelf mogen gaan op weg naar echte blijvende innerlijke vrijheid en vrede.
 
 

10wearetheworld
 
Het is veel gemakkelijker om te wijzen naar hem, of naar uitbuitende vervuilende multinationals of een neerbuigend te doen over consumerende onbewuste all inclusive toeristen bijvoorbeeld.

 

De test is:

Geloven we nou werkelijk in Eenheid of niet?

Geloven we nou werkelijk
dat in iedere ziel het Licht zit?

Geloven we nou werkelijk dat alles Liefde is?

In woord, houding, gevoel en daad?

Dat is de opdracht waar we nu voor staan,

op dit moment, in deze tijd

 

Weten is niet meer goed genoeg. Toepassen in een groep gelijkgestemden is niet meer voldoende (wel een mooi startpunt). Handelen in Liefde, 24/7, met alles en iedereen, juist waar dat het moeilijkst is, midden in het vaak taaie aardse bestaan. Liefdevol zijn naar die onmogelijke ambtenaar, of die asociale moeder op het schoolplein, of naar je partner als hij/zij wéér dat irritante onbewuste patroon laat zien waarvan jij alláng ziet hoe het makkelijk anders zou kunnen. Kun je dan in Liefde zijn? Prima als het eerlijke antwoord nee is. Dan valt er nog wat te ontdekken, in jezelf.
 

“Alles wat niet liefde is, is een schreeuw om liefde”

Wat zou er met Donald Trump gebeuren als iedereen hem liefde ging sturen in plaats van haat en afwijzing?

 

Hieros Gamos festival, waarachtig leren liefhebben. 5 t/m 8 juli 2018

Laten we samen experimenteren, delen, spelen. Vallen en weer opstaan, met mildheid en humor onderzoeken en daar kijken waar we liever niet willen kijken. In Liefde, Waarheid, Eenheid en Bewustzijn. Wees welkom!

 

Meer Hieros Gamos blogs

Set Hieros Gamos inspiratiekaarten, vraag ze aan

We hebben dit jaar een set Hieros Gamos ansichtkaarten ontworpen om uit te delen of voor je eigen inspiratie ergens op te hangen.

 

Vraag vrij om wat je zou willen ontvangen, van 1 tot 40 sets, wat je voelt dat je zou willen verspreiden. Je hoeft niet bescheiden te zijn, want op deze manier draag je bij aan het verspreiden van het gedachtegoed van Hieros Gamos:

 

In waarheid, bewustzijn en liefde leven.

Waarachtig leren liefhebben van jezelf, de ander en het Leven. 

Al experimenterend, zoekend en ervarend

een wereld creëren die deze processen ondersteunt.

 

Je kunt een mailtje sturen naar hilde@hierosgamos.nl met het aantal sets en je adres, dan sturen we ze met liefde naar je toe.

 

Kaart-geschilderd-ancient.indd Kaart-geschilderd-Hafiz1.inddKaart-geschilderd-Hafiz2.inddKaart-geschilderd-HG-kleiner.indd

 

 

Inspiratiepagina

Peruquois: Truly Woman Series
Eerste filmpje is deel 6 uit de serie: Jealousy in the Sisterhood

Deel 1: Sacred Breasts
Deel 2: Using Sex to feel better
Deel 3: Conscious Mothering — giving birth and the spiritual path
Deel 4: Sacred Penis
Deel 5: True Orgasm
Deel 7: The Art of Shopping
Deel 8: Man and Mother
Deel 9: On being attracted to a man

Vera Helleman – Partnerschap
Werkelijk partnerschap maakt dat al je onvrijheden zichtbaar worden

Workshop van David Deida – Spirit Sex Love
Deze workshop bestaat uit 12 losse afleveringen van elk 10 min. De workshop geeft een mooi beeld van de Masculiene en Feminiene kracht, de polariteit van beiden wordt prachtig in beeld gebracht en levert een krachtige spiegel.

Deel 2: Spirit Sex Love
Deel 3: Spirit Sex Love
Deel 4: Spirit Sex Love
Deel 5: Spirit Sex Love
Deel 6: Spirit Sex Love
Deel 7: Spirit Sex Love
Deel 8: Spirit Sex Love
Deel 9: Spirit Sex Love
Deel 10: Spirit Sex Love
Deel 11: Spirit Sex Love
Deel 12: Spirit Sex Love

Het boek van David Deida dat hier helemaal bij past is Intieme relaties.

Jan Geurtz – Verslaafd aan de Liefde
Interview met Jan Geurtz over zijn boek, in 4 delen. Eerste deel over vluchten in een relatie uit angst voor eenzaamheid

Deel 2: Spritueel huwelijk, de belofte om trouw te zijn aan jezelf
Deel 3: Over goed genoeg zijn zoals je bent
Deel 4: Illusies doorzien

HG Blog: Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie?

lale 1Vandaag gehoord: Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie.

 

Ik heb dat jarenlang ook gedacht. Je houdt zelf je ruimte, je blijft ‘scherp’ naar elkaar, je zet je beste zelf in op het moment dat je elkaar weer ontmoet en kliko’s, afwas, slingerende sokken hou je buiten de relatie. Heerlijk! Maar is het echte liefde?

 

Ja, je bereikt eerder de extase, het gevoel van eenworden, diepe verbinding, magie. Je kiest ervoor bij elkaar te zijn, en dus is zin, bereidheid, passie eerder aanwezig. Daar doe je je best voor, daar bereid je je op voor tijdens het reizen naar de ander, je kleedt je mooi aan voor die ander. En voordat je uit de illusie kunt donderen is het weer tijd om afscheid te nemen, dus kun je je heerlijk blijven koesteren in een gelukzalige liefde. Maar is het echte liefde?

 

Liefde met een grote L? Waarheid? Echtheid? Eenheid? Als Liefde en Eenheid hetzelfde zijn, hoe kan dat dan? Valt een kliko buiten zetten net even buiten de definitie van Eenheid?

 

Tja….zeker waar in mijn eigen ervaring is dat magie, extase, en het VOELEN van Liefde met een grote L stukken moeilijker wordt in de aardse dagelijksheid. En de makkelijkste manier om daarmee om te gaan is te gaan latten, en die dagelijksheid daarmee te omzeilen. Probleem opgelost. Wij hebben echte Liefde, gelukkig zijn wij anders dan die stellen in sleur aan een restauranttafeltje. Hm. Was Liefde ook niet gelijk aan oordeelloosheid? Misschien valt er nog wat te ontdekken?

 

Ik merk steeds meer, tot mijn frustratie, ergernis, teleurstelling en boosheid, dat er echt, echt echt maar één weg is, en dat is de weg erdoorheen. The only way is through. Ik wil het nog steeds niet van harte accepteren, maar het universum heeft mij de man gestuurd die mijn andere helft is, dus er is geen ontkomen meer aan. Ik WEET dat ik hem zielsdiep liefheb, maar dat ook VOELEN en laten stromen in het dagelijkse, dat is liefhebben voor gevorderden.  Dat is liefhebben tot alle illusies stukgeslagen zijn. Dat is liefhebben, wat tevoorschijn komt nadat alle zelfhaat en oordelen die ik in de 24/7 spiegel die mijn geliefde is heb gezien, erkend en opgelost. In mijzelf. En hij kan eigenlijk niet anders dan erbij staan en ernaar kijken. En zijn eigen ‘rommel’ die het stromen van de Liefde in de weg staat oplossen.

 

En is dat dan echte liefde? Tja….ik heb geen vluchtwegen meer over, en dus is dit de enige optie. En ik word er blij van. Niet de blije blijheid van verliefdheid, extase of die gekoppeld is aan iets in de buitenwereld. De blijheid van Echtheid. En was dat ook niet een synoniem van Liefde?

 

mei 2013 door MirteIk wens je veel wijsheid, extase, teleurstelling en echtheid toe op jouw reis!

 

In Liefde,

Hilde

 

HG Blog: Herkenbare, frustrerende, diepzinnige, lichte, donkere, confronterende, wijze, tenenkrommende, projecterende schrijfsels van een vrouw die dacht te weten wat een Hieros Gamos relatie inhoudt….

 

Meer blogs:

Ik heb moeite met seksualiteit

Hieros Gamos pioniers en langs-de-lijn-goeroes

Help!!! Ik wil erbij horen

 

 

HG Blog: Toewijding versus uitvluchten of verbetenheid

“Elke dag opnieuw de toewijding vinden om dat te doen wat ik het moeilijkst vind om te doen. De rest is niet aan mij.”

 

Dat te doen waarvan ik weet dat het me vervulling geeft, dat het mijn verlangens voedt, voorbij de soms reusachtige lijkende muur van weerstand en niet willen. Om dan toch de toewijding te vinden het te doen, niet met verbetenheid en ‘omdat het goed voor me is’ of om het vingertje van de alziende innerlijke criticus te vermijden.

 

In mijn geval: Een massage geven, een maaltijd koken, het huis schoonmaken of het gras maaien. Stuk voor stuk voor mij moeilijker dan een heel Hieros Gamos of Lorelei organiseren :) .

 

Ik zei ooit voor de grap: Later als ik groot en rijk ben, dan wil ik een kok, een masseur, een schoonmaker en een tuinman. Een paar jaar later viel een enorm kwartje: Dit zijn de gebieden waarop ik geen verantwoordelijkheid neem voor mijn leven en zijn dus juist de gebieden die me vrij kunnen maken! Want het zijn de gebieden waarin ik me hulpeloos voel, waar ik van weg wil, wat ik liever door een ander laat doen. Maar zo werkt het leven niet.

 

Natuurlijk is het verleidelijk om te zeggen: “Ik laat het door een ander doen. Ieder zijn ding. Dan kan ik me op mijn kernkwaliteiten richten”. Het lijkt een volledig aanvaardbaar argument, maar het bevrijdt me niet. Wat me wel vervulling geeft, is als het gelukt is om het wel te doen. Dan kan ik me idioot vervuld voelen van een aangeharkte tuin of een heerlijke verse biologische door mij gemaakte maaltijd.

 

En als ik dan een gebied ‘meester ben’, daarna, en alleen daarna zou ik één van die dingen misschien uit kunnen besteden. Want ja, ieder zijn eigen kwaliteit en zielsmissie is wel een waarheid, maar niet als die subtiel verdraaid wordt.

 

Hilde LL 2016 profil

Zijn er gebieden die jij ontvlucht?

En lukt het jou om voorbij de ‘zou moeten zwaarte’ van de criticus in het vrije veld van toewijding het toch te doen?

 

Benieuwd naar jouw ervaringen, als je ze wilt delen hoor ik ze graag.

 

Hartegroet,
Hilde

 

Eerdere Blogs

Vrijwilligers gevraagd

Op het festival zijn duizend-en-1 dingen te doen: Van ontvangst van de deelnemers tot het vuur brandende houden. Van ad hoc situaties oplossen tot ‘s avonds de kaarsjes aansteken. Van het terrein mooi maken tot de WC’s schoonmaken.

 

We zoeken  10 mannen en 10 vrouwen die zich willen verbinden met het Hieros Gamos Festival. We vragen je om je deel te voelen van de organisatie, zodat we samen iets moois neerzetten én de verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een optimale ervaring voor alle deelnemers.

 

We willen graag op je rekenen van dinsdagavond de 3e tot maandag de 9e ‘tot het klaar is’ (zo rond lunchtijd). We stellen een werkschema samen, zodat iedereen voldoende vrije tijd heeft om van het festival te genieten.

 

Als vrijwilliger ontvang je een korting van €210 op de entreeprijs van €345. Je betaalt dan alleen de kosten van het eetpakket en de overnachtingen. Wij verzorgen ook de maaltijden op woensdag en maandag.

 

Vooraf (waarschijnlijk april) plannen we een bijeenkomst voor alle vrijwilligers om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van het Hieros Gamos samen neer te zetten.

 

Wil je meewerken als vrijwilliger? Mail dan naar eelke@hierosgamos.nl voor mannen en naar cora@hierosgamos.nl voor vrouwen. Vermeld waarom je graag aan het Hieros Gamos Festival bij wilt dragen, wat jou daarin raakt of inspireert, en of je beschikbaar bent van dinsdagavond 3 t/m maandag 9 juli ca 13u00.

HG Blog: Hieros Gamos pioniers en langs-de-lijn-goeroes

oshoOsho is voor mij een belangrijke inspiratiebron als het gaat om zelfbevrijding, relaties en Liefde. Maar een lange termijn Hieros Gamos relatie met één vrouw had hij niet. Rumi raakt me elke keer weer diep, maar was er een mevrouw Rumi waarmee hij dagelijks leefde waarover hij schreef? Ik weet het niet en we kunnen het haar niet meer vragen.

 

rumiDichter bij huis ken ik meerdere mensen die prachtig schrijven over het Vrouwelijke en de diepte en schoonheid van ware Liefde. Maar de één woont alleen, de ander predikt een LAT-relatie als meest bloeiende relatievorm en een derde, die ik uitnodigde om in de Hieros Gamos festival organisatie een kernrol op zich te nemen, zei hartverwarmend eerlijk “Eigenlijk vind ik vrouwen eng.” Om vervolgens te zeggen: “Ik ga een boek schrijven over het Heilige Huwelijk.”

 

Betekent dat dat hun woorden niet Waar zijn en dat ik ze met een ‘ja hé, ga het eerst eens  lekker zelf echt doorleven!’ aan de kant moet schuiven? Nee, voor mij niet. Ik merk in mijzelf en anderen steeds vaker de kloof op tussen wat de ziel weet en wat mijn aardse ikje kan leven. En dat beide in het hier en nu waar zijn. En dat het óók waar is, dat een Hieros Gamos relatie  aanvoelen/channelen/beschrijven  iets totaal anders is dan een pad in de aardse materie banen voor deze ‘nieuwe tijds vorm van relateren tussen man en vrouw’.

 

De ziel kent de Blauwdruk en wordt gevoed met inspirerende teksten van anderen. Jij en ik als aardse mensen mogen vervolgens de jungle in met verstikkende lianen, giftige slangen, diepe poelen met onverwachte piranha’s (en idyllische watervallen, prachtige bloemen en doorkijkjes, maar dat terzijde). En dat gaat langzaam en moeizaam, gewoon omdat de aardse materie weerbarstig is en soms mijlenver achterloopt bij de bliksemsnelheid van de ziel.

 

Dus als je je weer eens van ellende of onmacht over jezelf of je geliefde niet weet waar je het zoeken moet, besef dan dat je aan het pionieren bent. En maak een diepe buiging voor jezelf en de ander, omdat je dit pad niet alleen voor jezelf aangaat, maar voor iedereen die na jou komt en daardoor makkelijker een eigen weg kan vinden.

 

En wat betreft langs-de-lijn goeroes en pioniers; Zonder een goede kaartenmaker kan de ontdekkingsreiziger de wereldzeeën niet bevaren. En zonder beiden kan niemand zich vestigen in nieuw ontdekt land. Laten we zijn wie we bedoeld zijn te Zijn en van elkaars inspiratie en handelingen genieten.

 

mei 2013 door MirteIn Liefde, Hilde

 

Met dank en een diepe buiging voor iedereen in de Hieros Gamos tribe, alle deelnemers en medewerkers van de festivals van voorgaande en komende jaren. Dank je wel voor je moed, je moed om echt te willen zijn, je moed om te worstelen, je moed om je idealen te zien sneuvelen en er dan toch in te blijven geloven. Wees welkom om je aan te sluiten.

Meer blogs:

Ik heb moeite met seksualiteit

Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie?