Header 35.jpg

We weten niet wat 2021 brengt

Fijn dat je interesse hebt in Hieros Gamos. Onze intentie is om in juli een prachtige gathering te organiseren. Omdat we op dit moment niet weten of evenementen dan toegestaan zullen worden, starten we de ticket verkoop nog niet op. Als je op de hoogte wilt blijven kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief (3 a 4x per jaar).

 

We wensen je veel vertrouwen, centering, balans en liefde in deze Transformatietijd.

 

Hartegroet,

namens het hele team,

Stephen en Hilde
 
FoL met mensen Hope LoveStatus update 2 januari 2021:

HG Blog: Als HG meer/minder…….zou zijn, dan zou ik me thuis voelen

Elk jaar ontvangen we waardevolle feedback over Hieros Gamos. Feedback die oprecht gedeeld wordt en ook helemaal waar is voor degene die het deelt.

 

Een selectie daaruit:

 • Wat, wat voelde ik me thuis
 • Ik voelde me ontheemd, want…..
 • Ik miste de yang op het vrouwenveld
 • Wat wat het fijn dat er aandacht was voor diep zakken in de yin!
 • Wat heerlijk, die verrassende pre ontmoeting met de mannen vorig jaar!
 • Het was onverantwoord en niet integer die pre ontmoeting met de vrouwen
 • Wat een zusterschap heb ik ervaren op het vrouwenveld
 • Het vrouwenveld voelde als los zand
 • Ik heb me nog nooit zo gezien gevoeld
 • Ik voelde me helemaal niet gezien
 • De samenkomst moet anders. Ik zie alleen maar koppels die elkaar direct in de armen vliegen
 • Wat een Eenheid voelde ik bij de samenkomst, wow!

 

Een mooie uitdaging voor ons als kernteam om daarmee om te gaan en onze eigen diep gevoelde koers daarin te varen. Als ik er iets van geleerd heb, is dat als we met 400 op het veld zijn, er 400 verschillende Hieros Gamossen zijn. Letterlijk.

 

Dat iedereen precies dat ziet en ervaart, wat er innerlijk aangeraakt en gezien wil worden. Hoe moeilijk het is, om lastige gevoelens als ongemak, ontheemdheid, onveiligheid, er niet bij horen, je niet gezien voelen, overrompeld zijn, eenzaamheid toe te laten, te doorvoelen en daarmee in jezelf thuis te brengen.

 

Of pijnlijke gedachten onder ogen komen als ‘ik schiet te kort als vrouw, iedereen heeft het goed en ik niet, het zal nooit wat worden met mij, ik vind nooit iemand, ik kan geen contact maken, ik ben niet mannelijk genoeg’ .

 

Hieros Gamos is een liefdevol EN confronterend speelveld om jezelf tegen te komen. Met 400 figuranten die jou met heel veel liefde en toewijding spiegelen welke wonden nog geheeld willen worden op weg naar Heelheid.

 

Wees welkom!

In Liefde,

Hilde

 

Lees meer blogs

NB 2020

 

HG Blog: Ga je relaties aan om liefde te geven of om liefde te krijgen?

Ik kan nu aan mezelf erkennen dat ik relaties altijd ben aangegaan om liefde te krijgen. Liefde die ik mezelf niet kon geven, omdat mijn hartgebied op slot zat. En vaak nog zit. Als er maar even enig teken is van afwijzing in de houding van mijn geliefde (meestal ingebeeld) dan komt er terughouding, wantrouwen en een houding van ‘ik kom alleen nog maar als jij eerst komt’. En als dat niet gebeurt (natuurlijk niet, want hoe kan hij weet hebben van deze full circle vicieuze cirkel) een subtiele wrokkige sfeer die mijn woorden, voelen en dag kleurt.

 

blog 2019 H&SIk ben nu bijna vier jaar samen met Stephen. De man die voor mij klopt, mijn andere helft, mijn Geliefde, twin soul, twin flame, hoe je het maar wilt noemen. Toen hij er (eindelijk!) was, dacht ik dat alles goed zou zijn. Dat we in altijd stromende passievolle eenheid zouden leven. Nou vooruit, er zou het dagelijks leven zijn, dat besefte ik wel, maar dat zou opgetild worden door onze GROOTSE liefde.

 

Dat pakte even anders uit . Ja, er is onder en dwars door alle processen heen het rotsvaste weten dat wij samen horen te zijn. En dat geeft elke keer weer de moed om door wat opgeroepen wordt te bewegen, terwijl soms alles is mij (of hem) schreeuwt en uit elkaar klapt in frustratie en wanhoop ‘nou dan moeten we maar uit elkaar!!’

 

Want, be careful what you wish for, als twin souls bij elkaar worden gebracht komt ALLES in allebei aan het licht wat nog niet Liefde, Waarheid en Eenheid is. Alles wat onder een zorgvuldig opgepoetst zelfbeeld weggemoffeld is geweest, wat niet gevoeld, ervaren, herbeleefd is.

 

Hilde HG 2018 langBij mij is dat een afgesloten hart. Heel pijnlijk, want juist mijn geliefde wil ik het mooiste geven wat er in mij is. En in plaats van dit naakte feit, dat mijn hart vaak dicht zit en niet stroomt, te erkennen, komen er allerlei nep laagjes overheen: Forceren, zelfhaat, mijn best doen, hem de schuld geven, mezelf de schuld geven, over de relatie praten, rationaliseren (Ja, met een klein kind is het nou eenmaal zo dat je vastzit in het dagelijkse, ja we zijn moe want het is winter, ja we zijn nu even druk) en oplossingen zoeken (we moeten meer tijd maken voor elkaar, vaker naar de sauna, weekendje weg).

 

Na vier jaar ben ik zover dat ik bij de kern ben: Ik wijs mezelf op dit gebied af, ik vecht tegen mijn afgesloten hart in plaats van te accepteren dat dit is waar ik nu ben. Niet altijd hoor, wil ik erbij zeggen, het stroomt ook vaak wel (wat ook zo is, maar dat te moeten schrijven is toch nog subtiel ervan weg willen, willen vergoeilijken, een soort schaamte die wil verbloemen etc etc). De mind is zo verraderlijk subtiel…

 

Hilde Stephen 2018Hieros Gamos. Waarachtig leren liefhebben. Van jezelf, de intieme ander en het leven. Stap voor stap jezelf dieper leren kennen, accepteren, waarderen. Een steile weg naar zelfliefde en groei.

 

In deze tijd worden veel twin souls bij elkaar gebracht, omdat de tijd rijp is voor diepgaande collectieve heling in relaties. En dat vraagt van moedige zielen om deze weg te lopen. De weg van bevrijding en liefde door het aangaan van een Hieros Gamos (Heilig Huwelijk) relatie. Ik eer elke man en elke vrouw die mee het pad baant zodat velen kunnen volgen.

 

Hilde 2018In Liefde,

Hilde

 

Anders HG Blogs

Kunnen we Donald Trump liefhebben?

 

Toewijding versus uitvluchten of verbetenheid

 

Ik hou niet van mezelf

 

Hieros Gamos: Warm bad of koude douche?

 

Vrouwelijke superioriteit als blokkade

 

Waarachtigheid is niet altijd ‘gezellig’

 

Mijn innerlijke slavendrijver

 

Ik heb moeite met seksualiteit

 

Hieros Gamos Pioniers en langs-de-lijn-goeroes

 

Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie?

 

Set Hieros Gamos inspiratiekaarten, vraag ze aan

We hebben dit jaar een set Hieros Gamos ansichtkaarten ontworpen om uit te delen of voor je eigen inspiratie ergens op te hangen.

 

Vraag vrij om wat je zou willen ontvangen, van 1 tot 40 sets, wat je voelt dat je zou willen verspreiden. Je hoeft niet bescheiden te zijn, want op deze manier draag je bij aan het verspreiden van het gedachtegoed van Hieros Gamos:

 

In waarheid, bewustzijn en liefde leven.

Waarachtig leren liefhebben van jezelf, de ander en het Leven. 

Al experimenterend, zoekend en ervarend

een wereld creëren die deze processen ondersteunt.

 

Je kunt een mailtje sturen naar hilde@hierosgamos.nl met het aantal sets en je adres, dan sturen we ze met liefde naar je toe.

 

Kaart-geschilderd-ancient.indd Kaart-geschilderd-Hafiz1.inddKaart-geschilderd-Hafiz2.inddKaart-geschilderd-HG-kleiner.indd

 

 

Vrijwilligsters gevraagd

Op het festival zijn duizend-en-1 dingen te doen: Van tenten opbouwen tot ontvangst van de deelnemers. Van ad hoc situaties oplossen tot ‘s avonds de kaarsjes aansteken. Van het terrein mooi maken tot de WC’s schoonmaken.

 

We zoeken  12 mannen en 12 vrouwen die zich willen verbinden met het Hieros Gamos Festival. We vragen je om je deel te voelen van de organisatie, zodat we samen iets moois neerzetten én de verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een optimale ervaring voor alle deelnemers.

 

We willen op je kunnen rekenen van maandag 12u00 de 6e tot maandag de 13e ‘tot het klaar is’ (ergens in de middag). We stellen een werkschema samen, zodat iedereen voldoende vrije tijd heeft om van het festival te genieten. Weet wel dat het best pittig kan zijn om vrijwilliger én deelnemer te zijn. Het is voor ons belangrijk dat je dit beseft en aankunt.

 

Vraag jezelf daarom af of je zowel fysiek gezond bent als in staat om je eigen mogelijke emotionele processen te dragen zodat je taken er niet onder lijden.  Dit is van belang omdat als jij uitvalt of minder beschikbaar bent dat een grotere druk geeft op de rest van het team.

 

Als vrijwilliger ontvang je een korting van €350 op de entreeprijs van €535. Je betaalt dan alleen €185 als bijdrage voor de kosten van het eetpakket en de overnachtingen. Wij verzorgen ook de maaltijden tijdens op- en afbouw.

 

Vooraf (ergens april/mei) plannen we een bijeenkomst voor alle vrijwilligers om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van het Hieros Gamos samen neer te zetten.

 

Wil je meewerken als vrijwilliger? Mail dan naar eelke@hierosgamos.nl voor mannen en naar cora@hierosgamos.nl voor vrouwen. Vermeld waarom je graag aan het Hieros Gamos Festival bij wilt dragen, wat jou daarin raakt of inspireert, en of je beschikbaar bent van maandag t/m maandag, 6 t/m 13 juli.

Inspiratiepagina

Peruquois: Truly Woman Series
Eerste filmpje is deel 6 uit de serie: Jealousy in the Sisterhood

Deel 1: Sacred Breasts
Deel 2: Using Sex to feel better
Deel 3: Conscious Mothering — giving birth and the spiritual path
Deel 4: Sacred Penis
Deel 5: True Orgasm
Deel 7: The Art of Shopping
Deel 8: Man and Mother
Deel 9: On being attracted to a man

Vera Helleman – Partnerschap
Werkelijk partnerschap maakt dat al je onvrijheden zichtbaar worden

Workshop van David Deida – Spirit Sex Love
Deze workshop bestaat uit 12 losse afleveringen van elk 10 min. De workshop geeft een mooi beeld van de Masculiene en Feminiene kracht, de polariteit van beiden wordt prachtig in beeld gebracht en levert een krachtige spiegel.

Deel 2: Spirit Sex Love
Deel 3: Spirit Sex Love
Deel 4: Spirit Sex Love
Deel 5: Spirit Sex Love
Deel 6: Spirit Sex Love
Deel 7: Spirit Sex Love
Deel 8: Spirit Sex Love
Deel 9: Spirit Sex Love
Deel 10: Spirit Sex Love
Deel 11: Spirit Sex Love
Deel 12: Spirit Sex Love

Het boek van David Deida dat hier helemaal bij past is Intieme relaties.

Jan Geurtz – Verslaafd aan de Liefde
Interview met Jan Geurtz over zijn boek, in 4 delen. Eerste deel over vluchten in een relatie uit angst voor eenzaamheid

Deel 2: Spritueel huwelijk, de belofte om trouw te zijn aan jezelf
Deel 3: Over goed genoeg zijn zoals je bent
Deel 4: Illusies doorzien

HG Blog: Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie?

lale 1Vandaag gehoord: Echte liefde gedijt het beste in een LAT-relatie.

 

Ik heb dat jarenlang ook gedacht. Je houdt zelf je ruimte, je blijft ‘scherp’ naar elkaar, je zet je beste zelf in op het moment dat je elkaar weer ontmoet en kliko’s, afwas, slingerende sokken hou je buiten de relatie. Heerlijk! Maar is het echte liefde?

 

Ja, je bereikt eerder de extase, het gevoel van eenworden, diepe verbinding, magie. Je kiest ervoor bij elkaar te zijn, en dus is zin, bereidheid, passie eerder aanwezig. Daar doe je je best voor, daar bereid je je op voor tijdens het reizen naar de ander, je kleedt je mooi aan voor die ander. En voordat je uit de illusie kunt donderen is het weer tijd om afscheid te nemen, dus kun je je heerlijk blijven koesteren in een gelukzalige liefde. Maar is het echte liefde?

 

Liefde met een grote L? Waarheid? Echtheid? Eenheid? Als Liefde en Eenheid hetzelfde zijn, hoe kan dat dan? Valt een kliko buiten zetten net even buiten de definitie van Eenheid?

 

Tja….zeker waar in mijn eigen ervaring is dat magie, extase, en het VOELEN van Liefde met een grote L stukken moeilijker wordt in de aardse dagelijksheid. En de makkelijkste manier om daarmee om te gaan is te gaan latten, en die dagelijksheid daarmee te omzeilen. Probleem opgelost. Wij hebben echte Liefde, gelukkig zijn wij anders dan die stellen in sleur aan een restauranttafeltje. Hm. Was Liefde ook niet gelijk aan oordeelloosheid? Misschien valt er nog wat te ontdekken?

 

Ik merk steeds meer, tot mijn frustratie, ergernis, teleurstelling en boosheid, dat er echt, echt echt maar één weg is, en dat is de weg erdoorheen. The only way is through. Ik wil het nog steeds niet van harte accepteren, maar het universum heeft mij de man gestuurd die mijn andere helft is, dus er is geen ontkomen meer aan. Ik WEET dat ik hem zielsdiep liefheb, maar dat ook VOELEN en laten stromen in het dagelijkse, dat is liefhebben voor gevorderden.  Dat is liefhebben tot alle illusies stukgeslagen zijn. Dat is liefhebben, wat tevoorschijn komt nadat alle zelfhaat en oordelen die ik in de 24/7 spiegel die mijn geliefde is heb gezien, erkend en opgelost. In mijzelf. En hij kan eigenlijk niet anders dan erbij staan en ernaar kijken. En zijn eigen ‘rommel’ die het stromen van de Liefde in de weg staat oplossen.

 

En is dat dan echte liefde? Tja….ik heb geen vluchtwegen meer over, en dus is dit de enige optie. En ik word er blij van. Niet de blije blijheid van verliefdheid, extase of die gekoppeld is aan iets in de buitenwereld. De blijheid van Echtheid. En was dat ook niet een synoniem van Liefde?

 

mei 2013 door MirteIk wens je veel wijsheid, extase, teleurstelling en echtheid toe op jouw reis!

 

In Liefde,

Hilde

 

HG Blog: Herkenbare, frustrerende, diepzinnige, lichte, donkere, confronterende, wijze, tenenkrommende, projecterende schrijfsels van een vrouw die dacht te weten wat een Hieros Gamos relatie inhoudt….

 

Meer blogs:

Ik heb moeite met seksualiteit

Hieros Gamos pioniers en langs-de-lijn-goeroes

Help!!! Ik wil erbij horen

 

 

HG Blog: Toewijding versus uitvluchten of verbetenheid

“Elke dag opnieuw de toewijding vinden om dat te doen wat ik het moeilijkst vind om te doen. De rest is niet aan mij.”

 

Dat te doen waarvan ik weet dat het me vervulling geeft, dat het mijn verlangens voedt, voorbij de soms reusachtige lijkende muur van weerstand en niet willen. Om dan toch de toewijding te vinden het te doen, niet met verbetenheid en ‘omdat het goed voor me is’ of om het vingertje van de alziende innerlijke criticus te vermijden.

 

In mijn geval: Een massage geven, een maaltijd koken, het huis schoonmaken of het gras maaien. Stuk voor stuk voor mij moeilijker dan een heel Hieros Gamos of Lorelei organiseren :) .

 

Ik zei ooit voor de grap: Later als ik groot en rijk ben, dan wil ik een kok, een masseur, een schoonmaker en een tuinman. Een paar jaar later viel een enorm kwartje: Dit zijn de gebieden waarop ik geen verantwoordelijkheid neem voor mijn leven en zijn dus juist de gebieden die me vrij kunnen maken! Want het zijn de gebieden waarin ik me hulpeloos voel, waar ik van weg wil, wat ik liever door een ander laat doen. Maar zo werkt het leven niet.

 

Natuurlijk is het verleidelijk om te zeggen: “Ik laat het door een ander doen. Ieder zijn ding. Dan kan ik me op mijn kernkwaliteiten richten”. Het lijkt een volledig aanvaardbaar argument, maar het bevrijdt me niet. Wat me wel vervulling geeft, is als het gelukt is om het wel te doen. Dan kan ik me idioot vervuld voelen van een aangeharkte tuin of een heerlijke verse biologische door mij gemaakte maaltijd.

 

En als ik dan een gebied ‘meester ben’, daarna, en alleen daarna zou ik één van die dingen misschien uit kunnen besteden. Want ja, ieder zijn eigen kwaliteit en zielsmissie is wel een waarheid, maar niet als die subtiel verdraaid wordt.

 

Hilde LL 2016 profil

Zijn er gebieden die jij ontvlucht?

En lukt het jou om voorbij de ‘zou moeten zwaarte’ van de criticus in het vrije veld van toewijding het toch te doen?

 

Benieuwd naar jouw ervaringen, als je ze wilt delen hoor ik ze graag.

 

Hartegroet,
Hilde

 

Eerdere Blogs

Vrijwilligers gevraagd

Op het festival zijn duizend-en-1 dingen te doen: Van tenten opbouwen tot ontvangst van de deelnemers. Van ad hoc situaties oplossen tot ‘s avonds de kaarsjes aansteken. Van het terrein mooi maken tot de WC’s schoonmaken.

 

We zoeken  12 mannen en 12 vrouwen die zich willen verbinden met het Hieros Gamos Festival. We vragen je om je deel te voelen van de organisatie, zodat we samen iets moois neerzetten én de verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van een optimale ervaring voor alle deelnemers.

 

We willen op je kunnen rekenen van maandag 12u00 de 1e tot maandag de 8e ‘tot het klaar is’ (einde middag). We stellen een werkschema samen, zodat iedereen voldoende vrije tijd heeft om van het festival te genieten. Weet wel dat het best pittig kan zijn om vrijwilliger én deelnemer te zijn. Het is voor ons belangrijk dat je dit beseft en aankunt.

 

Vraag jezelf daarom af of je zowel fysiek gezond bent als in staat om je eigen mogelijke emotionele processen te dragen zodat je taken er niet onder lijden.  Dit is van belang omdat als jij uitvalt of minder beschikbaar bent dat een grotere druk geeft op de rest van het team.

 

Als vrijwilliger ontvang je een korting van €360 op de entreeprijs van €545. Je betaalt dan alleen de kosten van het eetpakket en de overnachtingen. Wij verzorgen ook de maaltijden tijdens op- en afbouw.

 

Vooraf (ergens april/mei) plannen we een bijeenkomst voor alle vrijwilligers om elkaar te leren kennen, globaal uit te leggen wat we van je verwachten en vooral om alvast de sfeer van het Hieros Gamos samen neer te zetten.

 

Wil je meewerken als vrijwilliger? Mail dan naar eelke@hierosgamos.nl voor mannen en naar cora@hierosgamos.nl voor vrouwen. Vermeld waarom je graag aan het Hieros Gamos Festival bij wilt dragen, wat jou daarin raakt of inspireert, en of je beschikbaar bent van 1 t/m maandag 8 juli.