Header 16.jpg

HG Blog: Kunnen we Donald Trump liefhebben?

Hieros Gamos heeft als ondertitel ‘Waarachtig leren liefhebben’. Wat is dat dan? En hoe ver gaat dat? Als je een tijdje in spiriland doorbrengt hoor je over grootse concepten als ‘Alles is Liefde’ en ‘Er is geen ik of jij, alleen Eenheid’. En dan knikken we allemaal wijs, omdat we de waarheid ervan voelen of omdat alle anderen het wel lijken te begrijpen en je niet onbewust wilt zijn.

 

We verbinden ons met gelijkgestemden, willen liefdevol zijn, goed voor de aarde, energie vriendelijk handelen, biologisch eten en dat voelt heel goed. We voelen ons vrediger, afgestemder, liefdevoller en vrijer. Totdat er iemand aan onze grenzen rammelt. Iemand die al die dingen niet doet. Die daarmee onze moeizaam veroverde innerlijke rust verstoord. En als hij (en alle andere dingen of mensen die ons niet zinnen) nou maar anders zou zijn, wat zou de wereld dan goed en mooi zijn.

 

Donald TrumpAls we Donald Trump demoniseren voegen we precies die energie toe aan het ‘collectieve negatieve reservoir’ dat ervoor zorgt dat er personen als hij op het toneel komen om ons te spiegelen. Te spiegelen dat we geen verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen angsten, oordelen en negativiteit. Dat we nog een laagje dieper in onszelf mogen gaan op weg naar echte blijvende innerlijke vrijheid en vrede.
 
 

10wearetheworld
 
Het is veel gemakkelijker om te wijzen naar hem, of naar uitbuitende vervuilende multinationals of een neerbuigend te doen over consumerende onbewuste all inclusive toeristen bijvoorbeeld.

 

De test is:

Geloven we nou werkelijk in Eenheid of niet?

Geloven we nou werkelijk
dat in iedere ziel het Licht zit?

Geloven we nou werkelijk dat alles Liefde is?

In woord, houding, gevoel en daad?

Dat is de opdracht waar we nu voor staan,

op dit moment, in deze tijd

 

Weten is niet meer goed genoeg. Toepassen in een groep gelijkgestemden is niet meer voldoende (wel een mooi startpunt). Handelen in Liefde, 24/7, met alles en iedereen, juist waar dat het moeilijkst is, midden in het vaak taaie aardse bestaan. Liefdevol zijn naar die onmogelijke ambtenaar, of die asociale moeder op het schoolplein, of naar je partner als hij/zij wéér dat irritante onbewuste patroon laat zien waarvan jij alláng ziet hoe het makkelijk anders zou kunnen. Kun je dan in Liefde zijn? Prima als het eerlijke antwoord nee is. Dan valt er nog wat te ontdekken, in jezelf.
 

“Alles wat niet liefde is, is een schreeuw om liefde”

Wat zou er met Donald Trump gebeuren als iedereen hem liefde ging sturen in plaats van haat en afwijzing?

 

Hieros Gamos festival, waarachtig leren liefhebben. 5 t/m 8 juli 2018

Laten we samen experimenteren, delen, spelen. Vallen en weer opstaan, met mildheid en humor onderzoeken en daar kijken waar we liever niet willen kijken. In Liefde, Waarheid, Eenheid en Bewustzijn. Wees welkom!

 

Meer Hieros Gamos blogs

Category: Geen categorie