Header 37.jpg

Christa Schot – Yoni Puja

Wist je dat…

 

Alle yoni’s er anders uit zien?

 

De clitoris een groot tweebenig orgaan is?

 

De g-spot vaak zichtbaar is van buitenaf?

 

Je je baarmoedermond aan kunt raken diep in je yoni en daar hele gevoelige zenuwen liggen die diepe ontspanning kunnen brengen en gecombineerd met sexuele energie diepe orgasmes?

 

Naomi Wolff: “To understand the vagina properly is to realize that it is not only coextensive with the female brain, but is also, essentially, part of the female soul. Female sexual pleasure serves as a medium of female self-knowledge, female creativity and courage; female focus and initiative; female bliss and transcendence; and as medium of a sensibility that feels very much like freedom”

 

De yoni is een poort naar de ziel, een poort naar het leven. Het woord yoni komt uit het sanskriet en betekent ‘heilige tempel’.

 

Yoni Gazing of Yoni  Puja is een heilig ritueel waarin de yoni vereerd wordt. Duizenden jaren geleden werd dit ritueel al gedaan. Het is het oudste tantrapad wat heel lang verborgen en vergeten is geweest. In Egypte werd het gebruikt door priesteressen in de tempels van Isis, en ook hedentendage nog wordt het ritueel wereldwijd gedaan. Soms met een yoni symbool, soms met de yoni zelf.

 

We komen allemaal door deze magische plek de wereld in. Maar zo vaak eren we haar niet. Het vraagt moed om de verbinding met jezelf en jouw lichaam weer aan te gaan en haar te eren in haar volheid en schoonheid. De yoni is het symbool voor jouw vrouwelijkheid en zo wijs en zo sensitief.

 

Het klinkt misschien vreemd in eerste instantie, maar de waarheid is dat vrouwen voor eeuwen dit krachtige ritueel onder elkaar hebben gedeeld, elkaar inspireren daarin om te genezen, te voeden en liefde te hebben voor onze lichamen ..

 

Echt kijken naar de yoni, zonder doel, zonder dat er iets moet….alleen maar kijken met liefdevolle aandacht. Jouw yoni en de yoni’s van andere vrouwen. Dat doe je niet zo vaak, maar kan zo diep helend en transformerend zijn. En er kunnen allerlei emoties aangeraakt worden, alle oordelen die we hebben over hoe ze eruit ziet, of hoe we ons erover voelen. Of pijn, of angst, of verdriet over wat ze allemaal al heeft meegemaakt; thema’s rondom sexualiteit, geboorte, mannen, vertrouwen, grenzen, zelfliefde.

 

Alleen maar zachte liefdevolle aandacht, om haar echt te ontmoeten in haar pure essentie en te ontvangen, in al haar schoonheid en juicyness. En we gaan haar eren, in een prachtig ritueel. Welkom vrouw!

 

Christa 2Over Christa www.sacredwoman.nl

Na meer dan 15 jaar globetrotten ben ik sinds een paar jaar weer terug in Nederland. Ik leefde als antropologe in de jungle van Siberut en in ‘n klein dorpje op Bali, werkte jarenlang als reisbegeleider, als duikinstructeur en op houten zeilschepen; een vrij leven vol avontuur. Dit leven, in zoveel vormen anders dan het bekende, heeft me afpelt, vrijgemaakt ….tot er alleen ik en mijn naakte Zelf over was. Mijn levensavontuur was niet alleen naar buiten maar ook naar binnen; het heeft me bij mijn eigen innerlijke wijsheid gebracht, MIJ herinneren in mijn diepste wezen. Vrouwen, rituelen en reizen zijn mijn passie. Hier in Nederland gaat mijn reis van belichamen van mijn ziel verder. Met Sacred Woman help ik jou her-inneren wie jij in wezen bent. Samen gaan we op reis naar je innerlijke kracht, liefde en wijsheid en thuis komen in je essentie, your Divine Feminine. Ik doe lichaamswerk, geef massages, yoni releases, rituelen, jaartrainingen voor vrouwen en workshops.