Header 6.jpg

Visie

HG boomHieros Gamos is een oeroud mythisch ritueel waarbij de Koning van het Land zich één keer per jaar verenigde met de Hogepriesteres van de Tempel om de vruchtbaarheid van het land te garanderen. Een symbolische daad om de Eeuwige Dans van de Schepping en het samenkomen van het Mannelijk en Vrouwelijk Principe ook fysiek te voltooien. Hieros Gamos of het Heilig Huwelijk kent meerdere lagen.

 

Het Innerlijk Heilig Huwelijk gaat over het samenkomen van jouw innerlijke man en vrouw, je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten, de linker- en rechterhersenhelft, denken & voelen, actie & rust, hoofd & hart. Jung noemt dit het versmelten met je anima als je een man bent en met je animus als je een vrouw bent.

 

Het Uiterlijk of Relationeel Heilig Huwelijk is de vereniging met een aardse geliefde, een fysieke man en vrouw met elkaar. Deze uiterlijke manifestatie van het Heilig Huwelijk kan pas ten volle plaatsvinden op alle lagen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) als in beide geliefden het Innerlijk Heilig Huwelijk heeft plaatsgevonden.

 

Het Hieros Gamos Festival is een opwindende ontdekkingsreis naar de diepte van jezelf en de ander. Een festival om je man- of vrouw-zijn te ervaren, te bekrachtigen en te vieren. Met o.a. muziek, dans, ceremonieën, workshops, sharings en samenzijn.

 

Voor vrouwen om te onderzoeken wat ware vrouwenkracht is en hoe deze te laten stromen. Om te ervaren hoe het is om mannen tegemoet te treden met openheid, sensualiteit en ontvankelijkheid, gesteund door de vrouwen om je heen.

 

Voor mannen om te onderzoeken wat ware mannenkracht is en hoe deze te bevrijden. Om te ervaren hoe het is om vrouwen tegemoet te treden in al je kracht, bewustzijn en potentie, gesteund door de mannen om je heen.